Banca Centrală a majorat dobânda cheie la 2,5% pe an

215
Banca Centrală a majorat dobânda cheie la 2,5% pe an - banca-1644413745.jpg

Articole de la același autor

Consiliul de administraţie al BNR a hotărât majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50 la sută pe an, de la 2,00 la sută pe an, începând cu data de 10 februarie 2022. Instituția apreciază că inflația ar putea urca în trimestrul II cu două cifre, din cauza prețurilor energiei.


Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât miercuri majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50 % pe an (de la 2,00 % pe an), majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 3,50 % pe an, de la 3,00 % pe an și creșterea ratei dobânzii la facilitatea de depozit la 1,50 %, de la 1,00 % pe an, începând cu data de 10 februarie 2022, potrivit unui anunț făcut miercuri de BNR.

Potrivit Antenae3.ro BNR a decis de asemenea, păstrarea unui control ”ferm” asupra lichidității de pe piața monetară și menținerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit.


”Caracteristicile schemelor de sprijin sunt totuși incerte, o eventuală modificare a duratei și/sau a conținutului acestora fiind de natură să afecteze semnificativ atât nivelul, cât și traiectoria viitoare a dinamicii anuale a inflației, mai cu seamă pe termen scurt. În același timp, incertitudini semnificative rămân asociate modului de evaluare și de includere în calculul IPC a impactului acestor scheme, iar riscuri notabile continuă să vină din evoluția cotațiilor materiilor prime, mai ales a celor energetice și agroalimentare, inclusiv în contextul situației geopolitice Rusia-Ucraina, precum și din blocajele persistente în lanțurile de producție și aprovizionare.”, precizează BNR.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Februarie 2020
Stire din Economie : Piața bancară pe scurt
Joi, 04 Octombrie 2018
Stire din Economie : Informații  financiar-bancare
Miercuri, 03 Octombrie 2018
Stire din Economie : Rolul BNR în societatea românească
Pagina a fost generata in 0.4484 secunde