Concurs Băncile "virează" spre dealerii auto

447
Băncile

Articole de la același autor

Declinul pieței auto, materializat în stocuri considerabile de mașini, strânse în curtea dealerilor, i-a determinat pe bancheri să își reajusteze oferta de finanțare a achizițiilor de autoturisme.

Astfel, BRD a lansat o nouă gamă de produse de creditare auto, în lei, cu dobânzi anuale mici și fără comision de acordare.
Creditul poate fi contractat de persoane fizice, cu vârste cuprinse între 21 și 69 ani, direct de la sediul dealerilor auto.
Potrivit reprezentanților BRD, clienții primesc aprobare (sau sunt respinși) în cel mult două ore. Contractul se semnează în show-room-ul auto, mașina putând fi livrată în aceeași zi, dacă se află pe stoc.
Cea mai mică dobândă anuală este de 11%, BRD eliminând comisionul de acordare și obligația de a plăti avans și de a asigura mașina. Perioada maximă de creditare este de zece ani.
Printre mărcile auto care sunt finanțate de BRD se numără Opel, Chevrolet, Hyundai, Ford, Citroen și Peugeot.
Creditul poate fi accesat și de cei care își cumpără mașină prin intermediul programului Rabla, nota de acceptare de la REMAT fiind depusă ca avans pentru credit.
Singura bancă specializată în credite auto din România, Porsche Bank, a finanțat, până la începutul lunii iunie, achiziția a 965 de mașini, în creștere cu 83% față de perioada similară
din 2008, suma totală aferentă creditelor fiind de 9,4 milioane euro.
În prima parte a programului Rabla, Porsche Bank a finanțat 435 de mașini, volumul total al contractelor ridicându-se la 4,1 milioane euro, au anunțat oficialii băncii, la finele săptămânii trecute.
"Programul Rabla este sprijinit în continuare de noi, reprezentând 45% din activitatea de creditare a băncii. Prima de casare poate fi folosită drept avans pentru mașinile cu o valoare de maximum 11.800 euro. Până acum, valoarea medie a creditelor auto acordate de noi este de 9.500 euro", a declarat Kurt Leitner, directorul executiv al Porsche Finance Group, citat de www.ghiseulbancar.ro.
La BCR, persoanele fizice pot accesa credite auto de până la 30.000 euro, pentru mașinile noi, și până la 12.000 euro, pentru cele second-hand.
Nu se solicită avans, iar capacitatea de rambursare și gradul maxim de îndatorare se stabilesc în funcție de veniturile fiecăruri client. Garanția creditului este polița CASCO, încheiată la o societate de asigurări agreată de bancă.
Dobânda poate fi fixă (16,50% la creditele în lei încheiate pe maximum doi ani și pe 2 - 5 ani, 17,25% pentru creditele în lei pe 5 - 7 ani, 12% pentru creditele în euro, încheiate pe cel mult 7 ani) sau variabilă (14,59% la creditele în lei și 8,613% la cele în euro - dobânzi valabile în luna iulie 2009, calculate ulterior după formula Euribor și Robor la 6 luni plus marja băncii).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 08 Iulie 2009
Stire din Economie : BCR a instalat al 2000-lea bancomat
Pagina a fost generata in 3.4523 secunde