Băncile vor finanța diferențele de subvenții pentru crescătorii de animale

240
Într-o declarație de presă pe care a susținut-o aseară, președintele Traian Băsescu a arătat că, în urma discuțiilor cu privire la problemele financiare reclamate de crescătorii de animale, a identificat o soluție. Băncile vor finanța diferențele de subvenții pentru crescătorii de animale. CEC, BCR și BRD au acceptat să acopere aceste diferențe, imediat după perfectarea unei convenții între APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură), Fondul Național de Garantare a Creditelor, reprezentanții crescătorilor de animale și bănci. Se mai află în curs de acceptare a acestui mecanism de creditare Raiffeisen Bank și Bancpost.
Președintele a declarat că el consideră că și-a ținut promisiunea față de crescătorii de animale și a abordat și alte subiecte. Cu privire la legile care au fost ieri declarate constituționale, după ce liberalii au făcut sesizări la Curtea Constituțională, adică Legea privind reorganizarea unor autorități și instituții publice și Legea salarizării unice, Traian Băsescu a declarat aseară că, în cursul nopții, ele vor fi studiate de specialiști ai aparatului prezidențial și astăzi le va promulga.
În urma respingerii de către Parlamentul României a învestirii guvernului Croito-ru, președintele a spus că are de gând să desemneze repede un nou premier care să și treacă de Parlament, un premier care să nu reprezinte grupuri de interese. În acest sens, el va începe, în cursul zilei de astăzi, consultări cu partidele parlamentare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.013 secunde