Becul tradițional de 75 W nu se mai comercializează în Europa

329

Articole de la același autor

Uniunea Europeană a interzis, prin lege, comercializarea becurilor tradiționale incandescente de 75 W, de la 1 septembrie 2010. Măsura are în vedere creșterea eficienței energetice și reducerea emisiilor de CO2. Vama Constanța a anunțat că importurile de asemenea becuri au fost sistate.
Anul trecut au fost eliminate treptat becurile de 100 W. Urmează ca până la sfârșitul anului 2012 să fie retrase de pe piață și celelalte becuri tradiționale (60 W, în 2011, 40 W și mai puțin, în 2012).
Cu toate acestea, becurile interzise nu vor fi eliminate de pe rafturile magazinelor la 1 septembrie. Detai-liștii au dreptul de a vinde stocurile rămase, până la epuizarea lor.
Există numeroase alternative la becurile tradiționale, care oferă aceeași calitate a lumini, cu economii mai mari de energie: becuri cu halogen, lămpi fluorescente, lămpi eficiente, care folosesc tehnologie de ultimă generație, și diode electrolumi-niscente (LED).
Deși costă mai mult, prin consumul redus, noile becuri participă la reducerea facturilor de electricitate cu 25-50 de euro pe an.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7698 secunde