Birou unic pentru constănțenii care își deschid firme

367
Birou unic pentru constănțenii care își deschid firme - birouunic-1490538949.jpg

Articole de la același autor

Constanța este cel de-al treilea județ, după Timiș și Neamț, care își deschide un birou unic. Acesta este o entitate fără personalitate juridică, menită să asigure un cadru unitar de cooperare interinstituțională, care să ofere agenților economici consultanță și informații primare, necesare în vederea obținerii avizelor și autorizațiilor de funcționare. 


Necesitatea înființării lui a reieșit din consultările cu agenții economici, precum și din faptul că s-a înregistrat o scădere cu 11,07%, a numărului de societăți înmatriculate în județul Constanța, în anul 2016, comparativ cu anul precedent.


Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța a avut inițiativa de a înființa un birou unic, încă de anul trecut, iar aceasta s-a bucurat de sprijinul autorităților publice locale. Vineri, 24 martie 2017, la sediul Prefecturii Constanța, a fost semnat protocolul de colaborare interinsti-tuțională privind înființarea acestei structuri. Documentul poartă semnă-turile lui Adrian Viorel Nicolaescu - prefectul județului Constanța, Decebal Făgădău - primarul municipiului Constanța, Mihai Daraban - președinte CCINA Constanța, Constantin Dina - director executiv al Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, Eugen Bola - inspector șef, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, Ioan Albu - director executiv al Direcției pentru Agricultură a Județului Constanța și Ion Preduț - consilier superior pentru Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.


Metodologia de lucru a acestui birou unic va consta în delegarea, din partea autorităților semnatare, a unui reprezentant, în fiecare zi de joi, între orele 14 și 16, pentru a asigura consultanța primară, necesară agenților economici. Biroul unic va funcționa în sediul CCINA Constanța, din str. Ioan Nenițescu nr. 2 (vizavi de Oficiul pentru Protecția Consu-matorilor, în spatele clădirii Colegiului Național de Arte "Regina Maria Constanța"). Deschiderea oficială a biroului unic va fi în data de 30 martie 2017, ora 14. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1934 secunde