Bloc din Hârșova, pe lista MDRT pentru consolidări

365
Guvernul României a aprobat, în urmă cu două zile, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), Programul de acțiuni pe anul 2011 privind proiectarea și execuția lucrărilor de consolidare pentru reducerea riscului seismic la clădirile de locuit multietajate, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic și care prezintă pericol public.
Una dintre aceste clădiri, la care urmează să se organizeze, în condițiile legii, contractarea execuției, este și un bloc din orașul Hârșova, mai exact bloc P1, de pe strada Plantelor nr. 33. Acesta a fost construit în 1968, are 4 etaje și 60 de apartamente.
Acțiunile pentru proiectarea și execuția lucrărilor de consolidare la clădirile prevăzute în Program vor fi finanțate cu 8 milioane lei din bugetul MDRT.
Potrivit reprezentanților ministerului, la stabilirea clădirilor incluse în programele anuale de acțiuni se au în vedere criterii tehnice precum numărul de persoane ce locuiesc în clădire, existența spațiilor publice - la parter sau la alte niveluri ale clădirii, gradul de avariere a structurii clădirii la cutremurele din 1940, 1977 și 1986, asimetria structurii clădirii, în plan și în elevație, precum și numărul de etaje ale acesteia. De asemenea, foarte important este și anul construcției, respectiv normele de proiectare antiseismică utilizate pentru proiectarea structurii de rezistență a clădirii, poziția în municipiu/oraș a clădirii și consecințele la scară urbană ale unei prăbușiri.
Anca CHICU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 11 Februarie 2011
Stire din Economie : DNA face reforma la Vamă
Pagina a fost generata in 1.5239 secunde