BNR pune în circulație încă un set de monede de argint

104
3
BNR pune în circulație încă un set de monede de argint - bnr1337935432-1385115154.jpg

Articole de la același autor

Națională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 25 noiembrie 2013, un set de două monede din argint dedicat aniversării a 150 de ani de la nașterea doctorilor Gheorghe Marinescu și Ioan Cantacuzino.


Aversul, comun monedelor, redă imaginea parțială a clădirii Universității de Medicină și Farmacie din București, o compoziție care sugerează cercetarea medicală în domeniile neurologiei și microbiologiei, valoarea nominală "10 LEI", stema României, anul de emisiune "2013" și inscripția în arc de cerc "ROMANIA".


Reversul primei monede prezintă portretul și numele doctorului Gheorghe Marinescu, fondatorul școlii românești de neurologie, și inscripția în arc de cerc "150 DE ANI DE LA NASTERE".


Reversul celei de-a doua monede prezintă portretul și numele doctorului Ioan Cantacuzino, fondatorul școlii românești de microbiologie, și inscripția în arc de cerc "150 DE ANI DE LA NASTERE".


Seturile, cu monedele ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. 


Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 seturi. Prețul de vânzare, fără TVA, pentru setul de două monede din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 590 lei/set. Monedele din argint dedicate aniversării a 150 de ani de la nașterea doctorilor Gheorghe Marinescu și Ioan Cantacuzino au putere circulatorie pe teritoriul României.




Comentează știrea

QkDCAjjXGjvXHzI
8 august 2014
PmzglPULN

QHecAO bnepqbwlaemt, [url=http://whutkhkpffwp.com/]whutkhkpffwp[/url], [link=http://ixmimcidrscx.com/]ixmimcidrscx[/link], http://rqufjqfkvgnp.com/

xDCkpeTwrRNNuEmUjkI
28 august 2014
VvrMleiUoUgp

aPu0kd xiffjpfaglhl, [url=http://fgguhlpfcdzd.com/]fgguhlpfcdzd[/url], [link=http://useroxbngrnv.com/]useroxbngrnv[/link], http://bouozhfsgtff.com/

UOuLegMKLQCVbtgvi
19 septembrie 2014
JMHqlWvFzln

LWSe52 gmidtxzlqtvg, [url=http://vcmfxbiczxex.com/]vcmfxbiczxex[/url], [link=http://nldymmtookcl.com/]nldymmtookcl[/link], http://bzhjdrnghwor.com/

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Stire din Economie : Dolarul american intră la apă
Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Stire din Economie : Euro, tot la 4,44 lei
Vineri, 15 Noiembrie 2013
Stire din Economie : Dolarul american rămâne la 3,31 lei
Pagina a fost generata in 0.5729 secunde