BNR pune în circulație o monedă din argint dedicată lui Nicolae Steinhardt

230

Articole de la același autor

Banca Națională a României va pune în circulație, în scop numismatic, începând cu data de 9 iulie 2012, o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la nașterea lui Nicolae Steinhardt.

Aversul redă o compoziție reprezentând mănăstirea Sfânta Ana - Rohia, valoarea nominală "10 LEI", stema României, inscripția "ROMANIA", anul de emisiune "2012" și textul în arc de cerc "Manastirea Sfanta Ana - Rohia".

Reversul prezintă portretul lui Nicolae Steinhardt, suprapus peste imaginea unei biblioteci, textul în arc de cerc "Monahul de la Rohia", anii între care a trăit "1912", "1989" și inscripția "NICOLAE STEINHARDT".

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză.

Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede.

Prețul de vânzare, fără TVA, este de 340 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversării a 100 de ani de la nașterea lui Nicolae Steinhardt au putere circulatorie pe teritoriul României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 11 Iunie 2012
Stire din Economie : Curs BNR: 4,4594 lei/euro
Vineri, 08 Iunie 2012
Stire din Economie : Curs BNR: 4,4610 lei/euro
Pagina a fost generata in 0.3554 secunde