BNS cere ratificarea Convenției ILO nr. 189 privind plata egală pentru muncă egală

206
Blocul Național Sindical, Organizația de Femei a BNS și Rețeaua Comitetelor de Gen organizează cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii o conferință în cadrul căreia vor fi abordate probleme legate de egalitatea de șanse în societatea românească în general și în piața muncii în special. 

Două dintre temele pe care le vor aduce în discuție reprezentantele BNS vizează necesitatea ratificării de către România a Convenției ILO nr. 189 pentru lucrătorii familiali și plata egală pentru muncă egală.

În ceea ce privește primul subiect, Blocul Național Sindical a făcut demersuri încă de anul trecut către Guvern și Parlament pentru ca această Convenție să fie ratificată, însă nu s-au înregistrat progrese semnificative până în prezent. Campania susținută de BNS, OF BNS și Rețeaua Comitetelor de Gen face parte dintr-o acțiune amplă derulată de Confederația Internațională a Sindicatelor la nivel mondial, începută în anul 2012.

Plata egală pentru muncă egală este o preocupare majoră la nivel european având în vedere faptul că diferența la plată între bărbați și femei ajungea, în 2010, la 16,2% raportat la media câștigului orar la nivelul Uniunii Europene. Tradusă în zile de muncă, această diferență înseamnă 59 de zile pe care femeile trebuie să le lucreze în plus pentru a ajunge la aceleași venituri cu ale bărbaților. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Doi români au fost răpiți în India!
Pagina a fost generata in 0.2402 secunde