Borbely: Taxa auto nu poate fi atacată în justiție

378
2
Borbely: Taxa auto nu poate fi atacată în justiție - laszloborbely-1326659450.jpg
Ministrul Mediului și Pădurilor, László Borbély, a precizat ieri că noua lege privind taxa auto nu poate fi considerată ca o aplicare retroactivă, așadar și nu poate fi atacată în justiție.

"Nu este vorba despre retroactiv pentru că nu retroactiv plătesc această taxă, ci la prima vânzare. Eu nu sunt obligat să vând mașina și nu oblig pe nimeni să-și vândă mașina. Dacă nu vrea să-și vândă mașina, nu-și vinde mașina. Dar dacă fiecare se hotărăște să-și vândă mașina este obligat să plătească taxa, dar nu retroactiv, ci începând de acum. Am fost duminica trecută într-o piață de mașini și vreau să vă spun că poți să cumperi o mașină de 3 - 4 ani vechime pentru care nu trebuie să plătești taxă de înmatriculare, să zicem un VW Passat, care este totuși o mașină bunicică, la 6 - 7.000 de euro. Deci, pe piața auto, vor fi de acum încolo mai multe mașini care nu sunt mai vechi de zece ani sau de opt ani. Ne orientăm spre mașini care poluează mai puțin", a explicat László Borbély la postul public de radio.

Comentează știrea

mircea
16 ianuarie 2012
si cei care au dat statul in judecata inainte de noua taxa?

cu ei cum ramane? ca practic la momentul cand s a depus dosarul era alta lege! dar au termen in ian feb martie deci cand deja se aplica noua taxa! cum se procedeaza in cazul asta? poate ma lamureste si pe mine cineva

funar
16 ianuarie 2012
taxa auto

jegule

Articole din aceeași secțiune

Luni, 16 Ianuarie 2012
Stire din Economie : Leul se depreciază ușor
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Economie : OMV-Petrom scumpește din nou carburanții
Pagina a fost generata in 2.5292 secunde