Bugetarii intră în grevă generală pe 31 mai 2010

478
Bugetarii intră în grevă generală pe 31 mai 2010 - 331615876de94f0c81a11a9c4ed823b1.jpg

Articole de la același autor

Ca reacție la măsurile de austeritate anunțate de Cabinetul Boc, Confederația Națională Sindicală "Cartel ALFA", Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România - Frăția, Confederația Sindicatelor Democratice din România, Blocul Național Sindical și Confederația Națională Sindicală "Meridian" au anunțat că vor continua acțiunile de protest.
Astfel, pe data de 31 mai va fi declanșată greva generală, pe perioadă nelimitată, în sectoarele bugetare: învățământ, administrația publică, sănătate, transport, sectoare economice și servicii. Acțiunea va fi susținută printr-o grevă de solidaritate în celelalte sectoare bugetare și economice.
Începând cu data de 1 iunie, vor fi organizate mitinguri de protest, între orele 12 -14, la prefecturile din întreaga țară. În paralel, va continua acțiunea de lobby la toți parlamentarii, pentru a-i determina să refuze propunerea guvernului. Deputaților și senatorilor li se solicită să voteze deschis moțiunea, pentru a se vedea opțiunea lor.
Pe data de 3 sau 4 iunie, în funcție de data dezbaterii moțiunii de cenzură, se organizează un lanț uman în jurul Parlamentului României, în care se vor prinde circa 10.000 de persoane. La cele 4 porți de intrare vor avea loc manifestări. Sindicaliștii vor fi prezenți în sală pe parcursul dezbaterii moțiunii și la votarea ei. În același timp, se va desfășura o grevă generală de solidaritate.
Vor determina aceste acțiuni de protest schimbarea politicii guvernamentale? "Evident că nu se va produce nicio schimbare decât dacă pică guvernul. Declarațiile președintelui Traian Băsescu arată că scrisoarea de intenție către FMI trebuie redactată în termenii în care s-a negociat la București. Ca urmare, dacă pică guvernul, e foarte bine. După aceea vom mai vedea. Să vină un guvern mai destoinic, care să se pună pe treabă și nu pe furat, un guvern de largă coaliție, să nu mai poată fura nimeni de unul singur" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Ion Homoș, secretarul general al Cartel "Alfa".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.652 secunde