Bulgaria începe în august construcția gazoductului de interconectare a rețelei de gaze cu România

193
Bulgaria începe în august construcția gazoductului de interconectare a rețelei de gaze cu România - conductegazeafp-1340289404.jpg

Articole recomandate

Bulgaria va lansa în august construcția gazoductului care va lega sistemul de transport de gaze naturale al țării cu cel din România, a declarat ministrul Economiei și Energiei, Delyan Dobrev, citat de Novinite.

Intercontectorul, care va traversa Dunărea la Giurgiu-Ruse, este dezvoltat de compania Bulgartransgaz în cooperare cu Transgaz Mediaș.

Mai mulți experți din sectorul energetic au afirmat că gazoductul cu România ar avea cea mai redusă importanță dintre conexiunile cu statele vecine, în privința diversificării energetice a țării, potrivit portalului dnevnik.bg.

Bulgaria intenționează să construiască conexiuni cu alte trei țări vecine, Turcia, Grecia și Serbia.

Guvernul de la Sofia a luat decizia construirii unor legături cu statele vecine după "războiul gazelor" din ianuarie 2009 dintre Ucraina și Rusia. Neînțelegerile dintre cele două țări au blocat livrările de gaze rusești către Bulgaria timp de trei săptămâni, în mijlocul iernii.

În februarie 2011, Consiliul European a decis ca fiecare stat UE să aibă cel puțin două surse de gaze naturale și electricitate până în 2014, astfel încât să fie evitată o situație similară crizei dintre Rusia și Ucraina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7533 secunde