Bursă, asigurări, finanţe. INFO economic

244
Bursă, asigurări, finanţe. INFO economic - 1-1679822022.jpg

Articole de la același autor

l Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe aproape toţi indicii ultima şedinţă de tranzacţionare, iar valoarea schimburilor a fost de 47,55 milioane de lei.

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,77%, până la 11.989,90 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat o scădere cu 0,75%.

l Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras proiectul privind preţurile poliţelor RCA pentru a realiza o analiză a observaţiilor apărute, a anunţat purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol.

Brokerii de asigurări au transmis că se opun proiectului de HG privind stabilirea tarifelor de primă maxime pentru poliţele RCA, principalul motiv fiind impactul negativ major pe care viitorul act normativ îl va avea asupra distribuţiei de asigurări, a consumatorilor şi, totodată, asupra tuturor participanţilor la traficul rutier.

l Agenţia de rating Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă, a anunţat Ministerul Finanţelor.

Această este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei ratingului României operată de această agenţie din aprilie 2020. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7571 secunde