Bursa de turism Constanța / Se pregătește un nou set de criterii de licențiere a agențiilor de turism

49

Articole de la același autor

Turiștii sunt la această oră mai mult sau mai puțin protejați în fața falimentului agenției de la care cumpără pachetul de vacanță, situații care nu sunt deloc izolate. ANAT a confirmat ieri că agenția de turism Kara Travel a intrat în faliment cu începere din data de 27 august 2013.
"În acest moment există aproximativ 100 de turiști plecați pe destinații externe prin agenția de turism Kara Travel, cărora le-au fost achitate doar parțial serviciile, dar care au transportul retur asigurat. Aceștia vor fi nevoiți să își achite local serviciile neplătite de Kara Travel, urmând ca la întoarcerea în țară să se adreseze asiguratorului care a emis polița de asigurare pentru riscul de insolvabilitate al agenției de turism", a explicat ANAT.
Se caută însă soluții pentru ca pe viitor situațiile de acest gen să poată fi evitate. "Intenționăm ca odată cu deschiderea Bursei de turism de la Constanța, de săptămâna viitoare, să prezentăm împreună cu Autoritatea Națională pentru Turism un nou set de criterii de licențiere a agențiilor de turism, inclusiv o nouă propunere de asigurare, menită să acopere, într-o măsură mai mare,  eventualele pierderi financiare ale turiștilor", au mai precizat reprezentanții ANAT. 
Aceștia au ținut să sublinieze că ANAT nu are atribuții care vizează supravegherea managementului financiar al membrilor săi și nu are nici competențe sau resurse financiare pentru a asigura repatrierea turiștilor sau pentru a compensa pierderile suferite de aceștia, care revin, conform legii, societății de asigurare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5301 secunde