Concurs Bursa reduce comisioanele cu 30%

404

Articole recomandate

Din 15 septembrie, Bursa de Valori București (BVB) va reduce tarifele de tranzacționare pe piața Rasdaq, de la 0,13% la 0,05%. Acționarii BVB au mai decis și reducerea cu 30% a comisioanelor și eliminarea unor tarife pentru participanții la piața titlurilor de stat, timp de un an.
Tarifele în cauză sunt cel de admitere, cel pentru calitatea de participant la această piață și taxa pentru examenul agenților de bursă.
"Persoanele înregistrate pentru seriile de titluri de stat (market-makers) au un rol extrem de important în funcționarea pieței. Aplicarea unor comisioane cu 30% mai mici îi va încuraja și va duce la o creștere semnificativă a pieței", spune Stere Farmache, directorul general al BVB.
Noile comisioane se bazează pe un sistem flexibil. Astfel, cu cât valorile de tranzacționare sunt mai mari, valoarea comisionului scade.
Pentru tranzacțiile mai mici de trei milioane lei, BVB va percepe un comision de 0,0009%, și la cumpărare și la vânzare. Pentru tranzacțiile mai mari de trei milioane lei, comisionul va fi de 27 lei, plus 0,0004%, fără a depăși suma totală de 90 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7772 secunde