Concurs Bursele europene au trecut pe plus. Traderii observă prezența BCE pe piața obligațiunilor de stat

897
Bursele europene au trecut pe plus. Traderii observă prezența BCE pe piața obligațiunilor de stat - bursacopy2-1312795193.jpg

Articole recomandate

Bursele europene au recuperat scăderile din deschiderea ședinței de luni și au trecut pe plus, după ce traderii au semnalat prezența Băncii Centrale Europene (BCE) pe piața obligațiunilor italiene și spaniole, transmite Mediafax. Indicele european de referință FTSEurofirst 300 a crescut cu 0,6%. Indicele IBEX al bursei de la Madrid a urcat cu 3,6%, iar FTSE MIB - Milano a avansat cu 4,4%.

Marile piețe europene au deschis în scădere, trase în jos de sectorul minier, afectat de temerile privind cererea din SUA după ce Standard & Poor's a redus ratingul țării cu o treaptă, la AA+.

BCE a anunțat duminică seară că va "implementa activ" programul de achiziții de obligațiuni, sugerând că va cumpăra titluri italiene și spaniole de pe piața secundară pentru a împiedica efectul de contagiune al crizei datoriilor de stat.

Randamentele obligațiunilor celor două țări au scăzut puternic luni, iar moneda euro s-a apreciat, datorită măsurilor BCE.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.407 secunde