După 11 decembrie

Călătoria cu trenul de la București la Constanța va dura 2 ore și 29 minute

2122
După data de 11 decembrie 2011, când intră în vigoare noul mers al trenurilor, durata de parcurs pentru trenurile de rang superior, de pe mai multe magistrale, se reduce. În cazul Intercity (fost Rapid) București Nord - Constanța, ea scade de la 2 ore și 45 minute la 2 ore și 29 minute.

Vor fi introduse noi legături directe, cu trenuri InterRegio, între Satu Mare - Constanța și Constanța - Brașov.

Tarifele la trenurile Intercity și Regio (fostele Intercity-uri și Personale) rămân neschimbate. Va fi practicat un tarif intermediar pentru trenurile de tip InterRegio, între tariful celor două ranguri de tren Accelerat și Rapid (cu circa 22% mai puțin decât la Rapid și aproximativ 12% mai mare decât cel de la Accelerat).

Prin tariful de InterRegio aplicat, abonamentele emise la tren Rapid vor scădea cu o sumă între 40 lei/abonament și 140 lei/abonament, iar cele de la tren Accelerat vor crește în medie cu 10 lei/abonament.

Se va aplica un "procent de fidelitate", care va menține un tarif convenabil la călătoria cu mai multe trenuri aparținând CFR Călători, după cum urmează: reduceri de 10% pentru două trenuri, 15% pentru trei trenuri, 20% pentru patru trenuri, procentele fiind aplicate la biletele întregi pentru adulți, și 50% reducere la copii. Biletul de tren va fi utilizat ca bon fiscal.

Se va aplica simultan reducerea de anticipație și procentul de fidelitate la călătoria cu mai multe trenuri. Reducerile se fac și la biletele vândute prin sistemul online, pentru perioadele în care nu vor exista alte oferte la acest canal de distribuție (5%).

Iată câteva exemple de tarife, pe relația București - Constanța:

- înainte de 11.12.2011, tren Personal - 27,4 lei, Accelerat - 46 lei, Rapid - 58,3 lei, Intercity - 64,3 lei;

- după 11.12.2011, Regio - 27,4 lei, InterRegio - 54,9 lei, Intercity - 64,3 lei.

Tarifele de mai sus nu conțin contravaloarea tichetului de rezervare a locului, care rămâne 3,3 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2278 secunde