Calendarul noilor taxe, de la 1 septembrie. Ce pregăteşte guvernul

329
Calendarul noilor taxe, de la 1 septembrie. Ce pregăteşte guvernul - rptvanul2024aducetaxesiimpozitem-1689695416.png

Articole de la același autor

Se pregătesc noi creşteri de taxe şi impozite. Potrivit listei de pe masa premierului Ciolacu, zahărul ar putea fi impozitat progresiv, iar prețul carburanților ar putea crește de la 1 septembrie.


Sunt câteva păreri divergente între PNL şi PSD în ceea ce priveşte creşterea taxelor. Singura certitudile este faptul că o parte din taxe vor creşte încă de la 1 septembrie, iar altele de 1 ianuarie.

Cei din Guvern vor să crească impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru corporații şi să taxeze cu 16% multinaționalele care duc profitul în alte ţări. Va exista şi o taxă suplimentară pentru jocurile de noroc, adică un impozit de 21%.

De asemenea, angajaţii din construcţii, agricultură şi industria alimentară vor plăti 10% contribuţie la sănătate. PNL şi PSD mai au de negociat pe acest subiect, dar ce este sigur, o parte dintre majorări se vor aplica de la 1 septembrie, informează antena3.ro

În schimb, liberalii şi democraţii nu sunt de acord cu reţinerea contribuţiei de sănătate de 10% pentru norma de hrană la MAI şi MApN. În plus, se vrea şi reducerea cotei forfetare la 20% pentru chirii şi venituri din arendă.

Ce mai doresc PNL şi PSD:

impozit de 10% pe veniturile din dividende

reţinerea contribuţiei de sănătate 10% pentru tichetele de masă şi vouchere de vacanţă

TVA 19% pentru restaurante, hotel, produse de lux

TVA 9% pentru transport cu mocănița, telegondola şi barca

În ceea ce privesc aceste taxe, PNL şi PSD nu s-au pus de acord şi urmează şi alte negocieri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7001 secunde