Camerele de Comerț preiau mai multe atribuții ale Registrului Comerțului

369

Articole de la același autor

Camerele de Comerț teritoriale au devenit singurii membri cu drept de vot în Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), potrivit Legii 335/2007, care modifică statutul camerelor.
Astfel, societățile comerciale nu mai pot fi membri direcți ai CCIR, ci trebuie să se înscrie mai întâi într-o Cameră de Comerț teritorială.
De asemenea, Camerele de Comerț din teritoriu preiau acum mai multe responsabilități ale Registrului Comerțului, în special partea de lucru cu agenții economici.
"Se încearcă realizarea unui hibrid. Camerele teritoriale se vor ocupa de contactul direct cu agenții economici, adică ce este mai important. În același timp, Registrul Comerțului va păstra doar rolul de legalizare a documentelor, de aplicare a ștampilelor", a declarat Mihai Daraban, în cadrul ultimei Adunări Generale a Acționarilor Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța.
La nivelul CCINA, potrivit noului statut al Camerelor de Comerț, Ion Dănuț Jugănaru, directorul general executiv, a fost nevoit să renunțe la statutul de membru al colegiului de conducere și să rămână doar salariat. Prin vot unanim al acționarilor, locul său în colegiu a fost luat de Iancu Stavrositu, directorul general al societății de investiții financiare "Interfinbrok".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2908 secunde