Campania de proteste a "Cartel ALFA" a luat startul la Constanța

253
1
Campania de proteste a

Articole de la același autor

Confederația Națională a Sindica-telor "Cartel ALFA" a declanșat campa-nia de proteste în întreaga țară. Vineri, 4 octombrie 2013, au fost pichetate pre-fecturile din județele Constanța și Bihor. Circa 100 de sindicaliști din cadrul Uniunii Sindicale Teritoriale - Filiala Constanța a CNS "Cartel ALFA" au participat la protestul din fața prefecturii tomitane. Majoritatea manifestanților reprezentau companiile din portul Constanța, sector în care această confederație câștigă tot mai mult teren. Pe pancartele lor erau înscrise următoarele mesaje pentru guvernanți: "Noi șomeri, voi boieri", "Vrem dialog social, respect, drepturi!", "Nu negociați cu FMI dreptul nostru!", "Creșterea salariului minim pe economie până la cel puțin 1.000 de lei". Luând cuvântul în fața protestatarilor, Ion Caraignat, președintele filialei, a declarat că, în anul 2011, Victor Ponta și Crin Antonescu, liderii Uniunii Social - Liberale, au semnat un pact cu sindicatele, prin care se angajau să schimbe legile modificate de Guvernul Boc și să repună mișcarea sindicală în drepturile sale. Odată ajuns la putere, USL a uitat de angajamentele asumate. Mai mult, măsurile adoptate fac și mai grea viața salariaților și pensionarilor.

Sindicatele, a spus Caraignat, vor să determine Puterea să-și respecte promisiunile fă-cute. Pe lista revendicărilor se află, în principal, următoarele:

 modificarea Legii dialogului social (L62/2011) în forma propusă de partenerii sociali;

 creșterea salariului minim pe economie la 1.000 lei, în 2014;

 stoparea concedierilor din instituțiile și companiile de stat;

 servicii publice și sociale de calitate, accesibile tuturor cetățenilor;

 realizarea unui dialog social real;

 să nu crească vârsta de pensionare a femeilor la 65 de ani;

 să nu se elimine grupa specială de muncă pentru docheri și mecanizatorii portuari;

 relansarea economică și combaterea evaziunii fiscale.

Caraignat a îndemnat la solidaritate și unitate, pentru a obliga Puterea să satisfacă revendicările sindicatelor.

Campanie de proteste a CNS "Cartel ALFA" va fi de lungă durată. Vor fi or-ganizate acțiuni la ușa prefecților, a partidelor politice și a guvernului. Sediul Executivului va fi pichetat în fiecare săptămână, în ziua în care Cabinetul Ponta are șe-dință. Totodată, zilnic, prin rotație, vor fi pichetate câte două prefecturi de județ.

Protestele nu se vor opri "până ce guvernul nu intră într-un dialog social res-ponsabil, în vederea găsirii soluțiilor adecvate problemelor prioritare ale membrilor noștri, dar și a celorlalți cetățeni" - a anunțat "Cartel ALFA". 

Comentează știrea

Vanghele
5 octombrie 2013
USL-MINCINOSI

USL sunteti niste nesimtiti ordinari ati pacali electoratul cu promisiuni desarte.Javre ordinare, mars de la guvernare!!!!!!

Articole pe aceeași temă

Joi, 05 Septembrie 2013
Stire din Sănătate : Medicii se pregătesc de proteste
Pagina a fost generata in 0.6283 secunde