Campanie naţională de supraveghere a pieţei produselor industriale

274
Campanie naţională de supraveghere a pieţei produselor industriale - campanie-1692544615.jpg

Articole de la același autor

În perioada următoare, va avea loc, la nivelul întregii ţării, o campanie de supraveghere a produselor industriale, din domeniul de

competenţă al Inspecţiei Muncii, conform Programului sectorial pentru anul 2023, coordonat de către Comisia Europeană. Potrivit Inspecţiei Muncii, campania pentru verificarea implementării prevederilor actelor normative prin care s-au transpus directivele europene urmăreşte ca, printr-o acţiune unitară a Inspecţiei Muncii, să se conştientizeze şi să se verifice actorii implicaţi, asupra necesităţii cunoaşterii şi respectării actelor normative prin care s-au transpus directivele europene referitoare la introducerea pe piaţă a produselor.

Obiectivele campaniei include verificarea implementării de către producători, importatori şi distribuitori, a prevederilor actelor normative cu privire la introducerea pe piaţă, a respectivelor produse. Totodată, se are în vedere organizarea unor sesiuni de informare şi conştientizare producători, importatori şi distribuitori cu privire la importanţa respectării cerinţelor privind introducerea şi punerea la dispoziţie pe piaţă a produselor industriale, aflate în domeniul de competenţă al Inspecţiei Muncii. În acest sens, precizăm că în cursul semestrului I al anului în curs, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa a organizat acţiuni de informare şi conştientizare ce au vizat modul de respectare a legislaţiei specifice privind supravegherea pieţei produselor industriale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3406 secunde