Canalele navigabile se pregătesc de iarnă cu 600.000 euro

349

Articole de la același autor

În luna august, traficul pe canalele navigabile a fost de 2,83 milioane tone capacitate, cu 8,1% mai mult față de prognoza inițială.
Cele două canale, Dunăre – Marea Neagră și Poarta Albă – Midia Năvodari, au fost tranzitate de 2.136 de nave, fiind efectuate 965 de ecluzări.
În total, pe primele opt luni ale anului s-a înregistrat un trafic de 18,3 milioane tone capacitate, realizându-se astfel 94,7% din tranzitul estimat.
Din această lună, CN "Administrația Canalelor Navigabile" (ACN) Constanța a demarat și un program de optimizare a traficului și activității companiei în sezonul rece (1 octombrie 2008 – 31 martie 2009).
"Printre măsurile pe care le vom lua se numără reparația și revizia sistemelor de iluminat, asigurarea condițiilor pentru funcționarea echipamentelor și instalațiilor pe timp de iarnă și elaborarea programului navelor tehnice ale companiei", spune Ovidiu Cupșa, directorul general al ACN Constanța.
Iluminatul celor patru ecluze (Agigea, Cernavodă, Ovidiu și Năvodari) va fi reabilitat printr-o investiție de 600.000 euro, din fondurile proprii ale ACN. Compania a demarat deja achiziția publică de lucrări și servicii.
"Instalațiile de iluminat exterior vor fi modernizate, în timp ce pentru stația de pompare de la Cernavodă și pentru turnurile de comandă de la ecluzele Năvodari și Ovidiu vor fi realizate firme luminoase", explică Ovidiu Cupșa.
v v v
Proiectul canalului Dunăre – București se află acum în plină derulare. În prezent se fac verificări ale documentelor tehnico-economice aferente canalului. În cea de-a doua jumătate a lunii septembrie va începe documen-tarea în teren, pentru identificarea lucrărilor care au fost deja executate și a stadiului lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7875 secunde