Canalul Dunăre - Marea Neagră are un nou Master Plan

621
Traficul realizat pe canalele navigabile (Dunăre – Marea Neagră și Poarta Albă – Midia Năvodari) a fost de 2.372.789 tone capacitate, în luna mai, realizându-se astfel 93,4% din tranzitul prognozat.
Potrivit datelor CN "Administrația Canalelor Navigabile" (ACN) Constanța, 1.648 de nave au tranzitat canalele, fiind efectuate 807 ecluzări, la toate cele patru ecluze (Cernavodă, Agigea, Ovidiu și Năvodari).
În total, pentru primele 5 luni din 2008, traficul este de 10.206.136 tone capacitate.
Pentru o dezvoltare durabilă a activității ACN, atât pe termen mediu (2008 - 2013), cât și termen lung (2008 - 2025), a fost realizat și un master plan al companiei, care va fi integrat în planul general de transport al României.
"Master Planul este viziunea noastră strategică de dezvoltare a traficului de mărfuri și pasageri. Alături de alte studii de fezabilitate, planul va fi un instrument pe care îl vom folosi la accesarea fondurilor europene și naționale, în special a celor destinate investițiilor în infrastructură, echipamente, mediu și resurse umane", spune Ovidiu Cupșa, directorul general al ACN Constanța.
Pe lângă modernizarea canalului Dunăre – Marea Neagră, investiția importantă de viitor a ACN este și reabilitare canalului Dunăre - București.
În plus, în cursul lunii iunie se va finaliza și cadastrul pentru domeniul public al statului, aflat în concesiunea ACN, estimat la circa 3.500 hectare de teren. O parte din suprafață va fi închiriată sau subconcesionată către investitorii interesați să dezvolte proiecte pe malul canalului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9173 secunde