Când banca te înșeală, vinovat e păgubașul!

136
Când banca te înșeală, vinovat e păgubașul! - isareascu-1375934794.jpg

Articole de la același autor

Referindu-se la creditul de consum, guvernatorul șef al BNR, Isăerescu a spus că "evoluează dezamăgitor", ținând să remarce și partea pozitivă a lucrurilor, faptul că lumea își rambursează datoriile.
Surprinzător, șeful BNR îi consideră răspunzători pe clienți pentru abuzurilor băncilor: "Clauzele abuzive sunt parte a unor contracte pe care oamenii le-au semnat. Într-un stat de drept, dacă semnezi ceva, îți asumi. Sunt persoane care spun - vezi Doamne - că n-au știut ce semnează. Băncile dau cu împrumut nu banii lor, ci banii deponenților. Băncile nu depun banii din depozite într-un seif de unde să îi scoată și cu dobândă, ci împrumută cu mai multă sau mai puțină abilitate clienților. Așa funcționează băncile." 
Opinia sa este în discordanță cu politica Comisiei Europene, de protecție a consumatorilor împotriva practicilor abuzive ale băncilor, și cu deciziile instanțelor de judecată de a desființa astfel de clauze. Dacă ar fi să-i dăm crezare lui Isărescu, nu băncile ar trebui să scrie contracte clare, fără clauze capcană, ci clienții ar trebui să aibă înalte competențe economice și juridice, pentru a înțelege ce semnează.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 08 August 2013
Stire din Economie : Doamna Corectitudine
Miercuri, 07 August 2013
Stire din Economie : Creditul de consum merge prost
Pagina a fost generata in 3.3147 secunde