Când intră în panică românii cu mici datorii

94
Când intră în panică românii cu mici datorii - lipsabani-1371464270.jpg

Articole de la același autor

Mai bine de jumătate dintre cei chestionați în cadrul unei cercetări online făcută la cererea Kruk România, companie din industria de management al creanțelor, susțin că sunt îngrijorați de nivelul datoriilor când ajung la pragul de 1.000 lei sau depășesc această sumă.




De asemenea, respondenții au indicat într-o proporție destul de mare - aproape 1 din 4 - că suma prag care îi îngrijorează este de 500 de lei. O treime (aproximativ 34%) dintre români consideră că în 30 de zile de la scadență, suma de plată se transformă în datorie. "Simțul datoriei" este foarte pronunțat, arată concluziile studiului. Astfel, 23% dintre români consideră că o plată devine o datorie la o zi de la scadență, 25% spun că 15 zile sunt necesare pentru ca acea plată să se transforme în datorie, iar 18% dintre români se recunosc datornici la 60 de zile de la scadență.


"Suma și termenul-prag de la depășirea cărora românii consideră că sunt datornici indică pe de o parte dorința acestora de avea cât mai puține datorii, iar pe de altă parte o reducere a venitului clasei de mijloc în ultimii ani de criză. Aceste date confirmă situațiile cu care ne confruntăm zilnic în relația cu clienții noștri, care, în cea mai mare parte, doresc să-și rezolve problemele financiare, dar sunt constrânși de situația lor financiară actuală", a declarat Tomasz Ignaczak, directorul general al Kruk România. 


Sondajul "Cum îți gestionezi datoriile" s-a derulat online, în perioada 29 aprilie - 7 mai 2013, pe un eșantion de 7.106 respondenți cu vârsta de peste 18 ani. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.161 secunde