Când trebuie solicitat avizul Autorității Aeronautice pentru lansarea artificiilor

63

Articole de la același autor

O serie de activități, având drept efect ajungerea în spațiul aerian a diverselor corpuri materiale, pot constitui, în anumite condiții, un pericol pentru siguranța aviației, se arată într-un proiect de ordin al ministrului transporturilor. Este vorba de lansarea în spațiul aerian a articolelor pirotehnice de divertisment, a obiectelor cu material incandescent și a rachetelor fără pilot utilizate în scopuri sportive, de divertisment sau în scopuri lucrative civile.

Pornind de la aceste riscuri, pe viitor, activitățile respective vor putea fi desfășurate în zonele cu servituți aeronautice numai în condițiile unei autorizări din partea Autorității Aeronautice Civile Române sau a administratorul aerodromului în cauză.

Lansarea în spațiul aerian a rachetelor fără pilot utilizate în scopuri sportive, de divertisment sau în scopuri lucrative civile se poate efectua numai între răsăritul și apusul soarelui și numai în condițiile autorizării din partea Autorității Aeronautice Civile Române, cu excepția rachetelor antigrindină sau pentru creșterea cantității de precipitații, a căror lansare se autorizează în condițiile protocoalelor și procedurilor încheiate conform Legii nr. 173/2008 privind intervențiile active în atmosferă. Fac excepție de la obligația autorizării și lansările de rachete efectuate numai în spațiul de clasă G și fără depășirea înălțimii de 150 metri, înălțime sub care, în situații normale, este interzisă activitatea de zbor.

Lansarea articolelor pirotehnice de divertisment în afara zonelor cu servituți aeronautice nu necesită avizul Autorității Aeronautice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3002 secunde