În premieră națională

Cârciumarii și hotelierii "dansează" cu Antifrauda Fiscală de Revelion

265
1
Cârciumarii și hotelierii

Articole de la același autor

Stimați cititori, să nu fiți surprinși dacă la petrecerea de Revelion pe care o veți face în cine știe ce local de pe litoral, de la munte sau de aiurea, în locul Anului Nou va sosi o echipă de inspectori Antifraudă Fiscală.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat de pe acum că Antifrauda s-a autoinvitat la revelioanele organizate de hoteluri, restaurante, cluburi și cabane, dar nu pentru a dansa, mânca și bea, ci pentru a controla.

Deoarece au finalizat prima etapă a operațiunii "Cristal", pentru a nu-și ieși din mână până la reluarea ei la începutul anului 2016, inspectorii Antifraudă vor participa la operațiunea denumită "Revelion 2016".

În intervalul 31 decembrie 2015 - 5 ianuarie 2016, vor lua la puricat, pe cuprinsul întregii țări, localurile care organizează petreceri de Revelion.

În cadrul operațiunii vor fi verificate modul în care agenții economici au înregistrat sumele încasate pentru pachetele de Revelion vândute, precum și încasările din seara de Revelion care nu au fost prinse în pachetele respective.

E bine de știut că oamenii Fiscului nu vor umbla ca orbeții, intrând la nimereală unde aud sărind dopurile sticlelor de șampanie. Întreaga operațiune se va desfășura după o strategie și o tactică bine puse la punct. Mai întâi au fost monitorizate ofertele organi-zatorilor. Tot în etapa de predocumentare

s-au determinat capacitatea localurilor, numărul pachetelor oferite la vânzare, cuantumul aprovizionărilor și înregistrarea acestora în evidențele contabile, s-au alcătuit profilul de risc și eșantionul de verificat. Altfel spus, inspectorii fiscali îi vor călca în primul rând pe acei cârciumari, cabanieri și hotelieri care prezintă un risc ridicat de evaziune fiscală.

Cum se va încheia petrecerea de Revelion pentru organizatorii prinși în ofsaid se cunoaște de pe acum: cu procese verbale de constatare, amenzi, confiscări de bani și mărfuri, închiderea localurilor și chiar sesizarea organelor de cercetare penală.

Evident, și petrecerea clienților va fi extrem de… animată. Vă imaginați ce surpriză și distracție va fi pe capul mesenilor care îi vor vedea pe inspectorii Antifraudă scotocind după furăciuni din magazia de alimente până în bar, din contabilitate până în sala de mese și din biroul patronului până în ringul de dans.

Operațiunea "Revelionul" va fi o premieră în istoria Fiscului din România și, totodată, o demonstrație de hotărâre și forță din partea tinerei instituții de Antifraudă Fiscală. Mesajul pe care îl transmite evazioniștilor este că inspectorii ei alcătuiesc o armată care luptă cu evazionismul fiscal fără odihnă, ziua și noaptea, în zi de lucru și de sărbătoare, că nimeni nu poate încălca legea nici măcar ascunzându-se în spatele nebuniei de Revelion. 

Comentează știrea

platitor de taxe si impozite
8 decembrie 2015
nebunie

Va rog sa opriti acest circ. Gasca de corupti din ANAF a sarit calul. Cand spun ca sunt corupti stiu ce spun. Toti golanii din institutia anti frauda au bintrat in sistem prin pile relatii si spaga. Sistemul nenorocit care a cangrenat Romania nu avea nevoie de acesti derbedei imbracati in uniforme si cu masini inscriptionate pe banii nostrii. Fiscul daca vrea poate eradica evaziunea fiscala din birouri. Dar nu se vrea. Pai de unde bani pentru partide, case, vile, masini, etc. Ai intrat in sistem, lupta cu viata a luat sfarsit daca nu superi pe nimeni si decontezi cat trebuie. Golanii ar trebui sa stie ca orice inceput are si un sfarsit. Sper ca acest sfarsit sa vina si peste acesti slugoi numiti inspectori anti frauda. Cat de imbecil sa fii sa-ti imaginezi ca vei scapa de sabia dreptatii si a divinitatii. Va plang de mila nenorocitilor.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Decembrie 2015
Stire din Economie : Cât costă Revelionul 2016
Vineri, 27 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Escrocherie în numele ANAF
Marţi, 24 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Marile averi nedeclarate ies la lumină
Pagina a fost generata in 0.6509 secunde