Carmangeriile și măcelăriile constănțene, luate la puricat de inspectorii sanitari
Articole de la același autor
Controalele vor avea ca tematică principală respectarea modului de obținere și comercializare către consumatorul final a cărnii tranșate și tocate și a cărnii preparate sau a produselor din carne destinate consumului uman.
Inspectorii practic vor verifica documentele de înregistrare, condițiile generale de igienă și spațiile unde este prelucrată și depozitată carnea tocată și carnea preparată, echipamentele de protecție a personalului, existența sursei de apă potabilă, a unui container de depozit a deșeurilor alimentare și subproduselor nedestinate consumului uman, precum și existența sistemului de protecție împotriva dăunătorilor. Acestea sunt însă doar câteva dintre aspectele pe care le vor urmări inspectorii.
"În cazul că se constată neconformități se vor dispune măsuri în conformitate cu prevederile legislative sanitare veterinare în vigoare - confiscarea produselor alimentare, sancționarea contravențională, suspendarea sau interzicerea activității", a explicat dr. Romeu.