Carmangeriile și măcelăriile constănțene, luate la puricat de inspectorii sanitari

231
Carmangeriile și măcelăriile constănțene, luate la puricat de inspectorii sanitari - 41349251709-1349299066.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DSVSA) au trecut la verificarea condițiilor sanitare veterinare în care se realizează vânzarea cu amănuntul a produselor de origine animală în carmangerii și măcelarii, a anunțat directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Romeu Lazăr.


"Pentru a preîntâmpina apariția toxiinfecțiilor alimentare, acest tip de unități sunt verificate de către medicii veterinari oficiali zonali o dată pe lună. În următorul interval, până la sfârșitul lunii octombrie 2012, se vor organiza în continuare controale oficiale la nivelul unităților de tip carmangerie, măcelărie, inclusiv cele din unitățile de tip hypermarket", a precizat dr. Lazăr.

Controalele vor avea ca tematică principală respectarea modului de obținere și comercializare către consumatorul final a cărnii tranșate și tocate și a cărnii preparate sau a produselor din carne destinate consumului uman.

Inspectorii practic vor verifica documentele de înregistrare, condițiile generale de igienă și spațiile unde este prelucrată și depozitată carnea tocată și carnea preparată, echipamentele de protecție a personalului, existența sursei de apă potabilă, a unui container de depozit a deșeurilor alimentare și subproduselor nedestinate consumului uman, precum și existența sistemului de protecție împotriva dăunătorilor. Acestea sunt însă doar câteva dintre aspectele pe care le vor urmări inspectorii.

"În cazul că se constată neconformități se vor dispune măsuri în conformitate cu prevederile legislative sanitare veterinare în vigoare - confiscarea produselor alimentare, sancționarea contravențională, suspendarea sau interzicerea activității", a explicat dr. Romeu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.68 secunde