Cartel "Alfa" își ține liderii în afara luptei electorale

258
Spre deosebire de CNSLR - Frăția, care a încheiat un protocol electoral cu PSD, Confederația Sindicală Cartel "Alfa" se ține departe de lupta pentru putere. Ea și-a reafirmat independența față de partidele politice și a stabilit reguli clare privind modul în care membrii săi se pot implica în viața politică.
Conform regulamentului confederației, fiecare membru de sindicat este liber să aibă propria simpatie și opțiune politică. În schimb, liderii sindicali din structura confederației, nu au voie să candideze din partea unui partid politic la alegerile locale sau generale. Dacă vor să o facă, trebuie să-și dea demisia din funcția sindicală înainte de depunerea candidaturii.
Liderii își pot menține funcția în sindicat doar în cazul în care candidează pentru un post de consilier local, ca independenți, fiind susținuți de structura teritorială a confederației. În cazul alegerilor generale, ei nu au dreptul să candideze pe listele unui partid politic și nici ca independenți.
Încălcarea acestor reguli atrage schimbarea din funcție, dacă respectivul candidat este angajat al confederației, sau retragerea statutului de militant sindical și recomandarea schimbării sale din funcția organizației care l-a promovat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0044 secunde