"Cartel Alfa" protestează la Prefectura Constanța

144
1

Articole de la același autor

Uniunea Sindicală Teritorială Constanța a CNS "Cartel Alfa", organizează, astăzi, 28 ianuarie 2015, între orele 14,30 - 16, o acțiune de protest în fața sediului Prefecturii Constanța.

Prin această acțiune, sindicaliștii din administrația publică locală afiliați la "Cartel Alfa" "trag un semnal de alarmă asupra situației disperate în care se află personalul contractual și funcționarii publici din administrația locală, ca urmare a faptului că sunt și rămân cea mai slab plătită și discriminată categorie de salariați din sectorul bugetar", se arată în comunicatul de presă dat publicității și semnat de Ion Caraignat, președintele filialei "Cartel Alfa".

Revendicările protestatarilor sunt următoarele:

- acordarea tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toți lucrătorii din administrația publică;

- creșterea salariilor pentru angajați din administrația publică locală.

Potrivit comunicatului, OUG 83/2014 a înghețat salariile personalului din administrația publică și a interzis acordarea tichetelor de masă, tichetelor cadou, voucherelor de vacanță, a premiilor, primelor și bonificațiilor.

Personalul contractual și funcționarii publici din administrația locală beneficiază, în 2015, de venituri mai mici decât în 2009, fiind privați de al 13-lea salariu, de prime și plata orelor suplimentare.

Pe de altă parte, prin creșterea salariului minim brut pe economie la 975 lei, de la 1 ianuarie 2015, s-a creat o situație de inechitate între diferite categorii de salariați. Astfel, personalul contractual și funcționarii publici cu studii medii, cu o vechime în specialitate și o experiență în profesie de minim 7 ani sunt retribuiți cu salariul minim de 975 lei pe lună, la fel ca orice lucrător necalificat sau nou angajat. Situația este identică pentru personalul contractual și funcționarii publici cu studii superioare, care atât la angajare, cât și după o vechime de 6 ani (fără sporul de vechime) sunt plătiți cu un salariu de bază de 975 lei. 

Comentează știrea

RODICA
28 ianuarie 2015
Cea mai extinsa oferta de lucru!

Cea mai extinsa oferta de lucru! Lucram deja cu foarte multi oameni! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 28 Ianuarie 2015
Stire din Economie : Euro pusă pe fugă de leu
Miercuri, 28 Ianuarie 2015
Stire din Economie : Dolarul a pierdut 3,86 bani
Miercuri, 28 Ianuarie 2015
Stire din Economie : Francul elvețian a mai pierdut 6 bani
Miercuri, 28 Ianuarie 2015
Stire din Economie : Euro cedează din nou în fața leului
Miercuri, 28 Ianuarie 2015
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Marţi, 27 Ianuarie 2015
Stire din Economie : Dolarul a pierdut 2,44 bani
Marţi, 27 Ianuarie 2015
Stire din Economie : Euro cedează din nou în fața leului
Pagina a fost generata in 2.4358 secunde