Casele moștenite ar putea fi impozitate ca un al doilea imobil

372
1
Casele moștenite ar putea fi impozitate ca un al doilea imobil - bloc-1347580935.jpg
Casele moștenite, care în prezent nu sunt tratate fiscal ca o a doua locuință, ar putea fi reconsiderate și incluse în taxarea pentru proprietăți multiple, a precizat, pentru Mediafax, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice (MFP), Liviu Voinea.


Oficialul MFP a arătat că se urmărește o reformă a impozitării proprietății, care are în vedere extinderea bazei de taxare prin eliminarea excepțiilor și un accent mai puternic pe principiul solidarității, ceea ce înseamnă că proprietățile multiple vor fi impozitate și mai mult decât până în prezent.

"La a doua casă trebuie să plătești impozit cu 65% mai mare decât la prima, dar dacă imobilul se moștenește, nu se aplică această regulă. Înțeleg că dacă ai moștenit-o nu e un act de voință, nu înseamnă că ai avut banii să o cumperi, dar îți dau un timp, 6 luni - un an, în care trebuie să faci o alegere. Dacă o păstrezi trebuie să plătești impozit ca pentru a doua casă, dacă nu, să o vinzi", a explicat Voinea.

Potrivit Codului Fiscal, persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri majorat cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire, în afara celei de la adresa de domiciliu, și cu 300% pentru a treia clădire și următoarele, în afara celei de la adresa de domiciliu. 


Comentează știrea

ath
14 septembrie 2012
Greaua mostenire loveste din nou

Actualul guvern a fost nevoit sa vina la putere.Din dragoste pentru "tarisoara asta...fara sa ne plangem,incercam cu disperare sa punem pe picioare mai multe mecanisme menite sa imbunatateasca viteza cu care EVOLUAM POZITIV si noi ca tara...Nu are rost să ne lamentăm, pentru că trebuie să găsim soluții." (ION RUS-GREAUA MOSTENIRE, capitolul 2,versetul 6-2012). "Guvernul Boc isi bate joc de poporul roman care a fost saracit, infometat si adus in sapa de lemn... Obsesia amputarii veniturilor populatiei este singura strategie a Guvernului Boc" (Valeriu Zgonea -GREAUA MOSTENIRE, capitolul 6, versetul 9-2011) Mostenirile se impart in doua categorii: mostenirea fericita si mostenirea grea.De exemplu,majorarea pretului la incalzire a fost o mostenire fericita,ramasa de la guvernul Boc. Guvernul Ponta a gasit in schimb un "mecanism menit sa imbunatateasca viteza cu care EVOLUAM POZITIV". Acest mecanism se numeste GREAUA MOSTENIRE lasata de batranii tai atunci cand ei au trecut in nefiinta.Nu are rost sa ne lamentam pentru ca s-a gasit o solutie.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.419 secunde