Cât costă Revelionul 2022 și unde îl putem petrece?

821
1
Cât costă Revelionul 2022 și unde îl putem petrece? - fondcatcoastarevelionul20224-1639507913.jpg

Articole de la același autor

Revelionul 2022 este un punct de hotar în evoluția României și a omenirii. Marchează finalul celui de al doilea an al pandemiei de coronavirus și al primului an de reviriment după recesiunea economică mondială, dar și al unei perioade de creștere galopantă a prețurilor mondiale ale petrolului, gazelor naturale, energiei electrice, materiilor prime, produselor industriale și alimentelor. Totodată, deschide calea speranței că, în noul an, popoarele își vor redobândi securitatea sanitară și libertatea de a circula fără restricții, că vor continua să persevereze în direcția creșterii economice și a salvării planetei de pericolul încălzirii globale.



Afacerea dintre ani


Pentru industria hotelieră și alimentația publică, Revelionul este prima și ultima afacere a anului. De câteva luni, unitățile din sector au inundat piața cu oferte. Le găsești pe internet, în ziare, pe micul ecran, te pândesc din cutia poștală și de pe adresa de e-mail. Se vând de toate: sejururi de 2 - 14 zile la munte sau la mare, în țară sau în străinătate, zboruri cu avionul, mese festive la cumpăna dintre ani, folclor, tradiții și obiceiuri legate de Anul Nou, excursii, sporturi de iarnă sau numai cazare.


Vacanțe de vis în străinătate

În cele ce urmează, vă prezentăm o scurtă radiografie a pieței. Iată, o vacanță de Revelion, de 12 zile, în Egipt, cu plecarea pe 29 decembrie de pe aeroportul Otopeni, costă 1.359 de euro de persoană. În sejur sunt incluse excursii opționale în Valea Regilor și la Muzeul de Egiptologie.

Cu 1.290 de euro de persoană, puteți petrece Revelionul în Tunisia, într-o vacanță de 11 zile. Pachetul include mai multe excursii în ținuturi exotice.

Un circuit de 14 zile în Sri Lanka, cu cina festivă de Revelion la hotelul de cinci stele „The Blue Water” din Colombo, și numeroase vizite și excursii costă 1.790 de euro de persoană.

Cu doar 440 de euro puteți petrece o mică vacanță de patru zile în Turcia, cu cazarea la „Gold Hotel” din Istanbul și vizitarea a numeroase monumente istorice. Iar dacă doriți să întâmpinați noul an la Paris, puteți alege un sejur de șase zile, care costă 595 de euro de persoană. Pachetul include un tur al orașului și croaziera pe Sena. Opțional pot fi vizitate orașul Chartres și Muzeul Louvre, Castelul Fontainbleau și Palatul Versailles. Cina festivă și petrecerea de Revelion vor fi găzduite de un restaurant din vecinătatea Turnului Eiffel.



Sejururi în România


În România, minivacanța și petrecerea de Anul Nou nu sunt prea ieftine.

La fel ca în alți ani, unii dintre organizatori, de regulă proprietari de pensiuni, vile și apartamente, oferă doar spațiul de cazare, cu utilitățile necesare desfășurării petrecerii. Alții includ în pachetul de servicii și distracția din noaptea de Anul Nou.

În Poiana Brașov, un sejur de trei zile pentru două persoane, în intervalul 30 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022, costă 431 de euro la vila „Cristal Frost”, 582 de euro la pensiunea „Orizont”, 823 de euro la hotelul „Acasă la Dracula”, 1.008 euro la hotelul „Piatra Mare”, 1.041 euro la „Siver Mountain Resort” și 1.699 euro la hotelul „Elexus”.


Prețurile din stațiunea montană Băile Herculane, pentru două persoane și un sejur de trei zile, pornesc de la 234 de euro, la „Bacolux Diana Resourt”, și ajung la 680 de euro, la hotelul „Ferdinand”.

O minivacanță de Revelion, de trei zile, pentru două persoane, în Covasna, costă 603 euro la hotelul „Covasna”, 779 de euro la hotelul „Căprioara” și 1.106 euro la hotelul „Clermont”.

Oferte pe litoral

Municipiul și județul Constanța au un evantai foarte larg de oferte. Unele locații oferă doar spațiul de cazare. Iată câteva dintre acestea: vilă în Constanța – patru nopți, 8.000 de lei negociabil; vilă în 2 Mai, lângă plajă – minimum două zile, 100 de lei de persoană; vilă în Costinești - două nopți pentru 15 persoane, 7.424 de lei; apartamente cu două și trei camere în Mamaia - pentru grupuri de 10 persoane, 150 de lei de persoană; vilă în Eforie Nord – 120 de lei pe noapte de persoană, pentru minimum două nopți.

O serie de unități hoteliere oferă, în afară de cazare, numeroase servicii. Iată, hotelul „Iaki” din Mamaia organizează sejururi cu trei nopți de cazare și pensiune completă, în perioada 30 decembrie 2021- 3 ianuarie 2022. Se asigură accesul la piscina interioară, saună, jacuzzi, fitness, duș cervical, duș emoțional și terapii la SPA. Tariful unui pachet este de 2.550 de lei de persoană.

Oferta hotelului „Vega” din Mamaia, pentru un sejur în intervalul 31 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022, cu două nopți de cazare, include cina festivă de Revelion, muzică live, foc de artificii, mic dejun și cină pe 1 ianuarie, bar deschis și facilități pentru copii. Pachetele de servicii costă între 3.318 lei și 4.540 de lei pentru doi adulți.

Revelionul la restaurantele constănțene

Cei ce doresc să petreacă Revelionul la un restaurant de pe litoral au la dispoziție numeroase oferte. La restaurantul „En Provence” din Constanța, petrecerea va începe la ora 20.00 și se va încheia la ora 3.00. Buna-dispoziție va fi întreținută de Denis Ștefănescu și formația „Estuar”. Prețul unui meniu este de 490 de lei de persoană.

Petrecerea organizată de Revelion la restaurantul ”Sirena” din Mamaia va fi însuflețită de formația „Agapimu Band”, dansurile grecești și tombolă. Prețul meniului este de 375 de lei de persoană.

Cei ce doresc să întâmpine noul an alături de solista Elena Vasile Călin și formația „Romantic Grup” trebuie să își facă rezervarea la petrecerea de Revelion organizată de restaurantul „Ardealul” din Constanța. Prețul meniului este de 250 de lei de persoană.



Comentează știrea

GEORGE BURLACU
15 decembrie 2021
Revelion

Eu am luat un sejur de Revelion in Dubai prin agentia de turism Chef de Duca, la un super pret. Sa fac Revelionul in Romania este o gluma proasta.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5113 secunde