Cât costă vilele de protocol de pe litoral de care vrea să scape statul

2477
Cât costă vilele de protocol de pe litoral de care vrea să scape statul - vileraapps-1358497331.jpg
Noul Guvern vrea să scape de zeci de apartamente și vile ale Regiei Autonome "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS). Premierul Victor Ponta a declarat recent că numărul locuințelor de serviciu ale Regiei Protocolului de Stat ar trebui redus la 20 - 50 de apartamente pentru demnitari, la care să se adauge încă zece vile de protocol pentru șeful statului, președinții Parlamentului și prim-ministru, iar restul activelor să fie vândute, și asta pentru că "Guvernul nu e agenție imobiliară".


Pe lista neagră a acestor active care urmează să fie vândute se află și vile și terenuri de pe litoral. Multe dintre ele au fost scoase la licitație și anul trecut, însă fără niciun rezultat. Cum vorbim despre proprietăți mari, care au și suprafețe generoase de teren aferent, prețurile sunt destul de piperate. De exemplu, pe 5 februarie are loc licitația deschisă cu strigare pentru Vila Mărul B din Neptun și Vila Agigea din Eforie Nord.


În primul caz, Vila Mărul B, vorbim despre o clădire cu o suprafață utilă de 269 de metri pătrați, care are și un teren aferent de peste 2.000 de metri pătrați. Prețul de pornire este de 387.300 euro, însă, atenție, fără TVA. De cealaltă parte, pentru Vila Agigea se cere nu mai puțin de 1,3 milioane de euro, de asemenea fără TVA. Aceasta are însă puțin peste 1.000 de metri pătrați, dar și un teren aferent de aproape 7.000 de metri pătrați.


După cum spuneam, aceste două vile au mai fost scoase la vânzare și anul trecut, însă nimeni nu s-a arătat interesat, cel mai probabil din cauza prețurilor nu tocmai mici. Cu toate acestea, deși nu sunt la prima "strigare", RA-APPS nu a lăsat niciun ban din preț. Agenții imobiliari constănțeni au opinii diferite când vine vorba despre corectitudinea evaluărilor făcute de experți. Dacă unii spun că prețurile sunt realiste, având în vedere că nu doar construcțiile au suprafețe mari, ci și terenurile aferente, alții sunt de părere că ar mai fi loc de… negociat. De asemenea, la menținerea sus a prețurilor contribuie și renumele acestor proprietăți. Așadar, cine vrea să se mândrească cu o vilă "de protocol", trebuie să și plătească.


Hoteluri și terenuri de vânzare


RA-APPS nu vrea să scape doar de aceste vile prezentate mai sus, dar și de altele, din Mamaia, precum și de câteva terenuri, un hotel și un restaurant. Iată, mai exact, ce se află pe lista imobilelor pentru care s-a stabilit prețul de pornire a licitațiilor, făcută publică în urmă cu aproximativ un an. Așadar, vilele Egreta și Cerna, ambele din Mamaia, sunt evaluate la 302.000 euro, respectiv 301.000 euro. Vilele au câte patru apartamente cu intrare separată, iar fiecare apartament are două dormitoare cu baie, living și bucătărie.


RA-APPS a pus anul trecut pe "lista neagră" și Complexul Dunărea din Neptun - Olimp, cu un teren aferent de aproape 7.000 de metri pătrați, dar și cu un preț pe măsură - 1,33 milioane de euro, precum și hotelul și barul Dacia, tot din Neptun - Olimp, cu teren aferent de 8.000 de metri pătrați, la 2,4 milioane de euro. În plus, au fost evaluate și cele două terenuri, de tenis (aproape 6.700 de metri pătrați) și minigolf (7.800 de metri pătrați), de asemenea din Neptun - Olimp. Acestea costă nu mai puțin de 1,1 milioane de euro, respectiv 1,3 milioane de euro. Pe de altă parte, un teren de 7.700 de metri pătrați, din Eforie Nord, a fost evaluat la 244.000 de euro. 


Cel mai probabil în curând se vor organiza licitații și pentru aceste bunuri, având în vedere agitația creată în jurul acestui subiect, așadar puteți pregăti banii. Să nu uitați însă că prețurile de pornire a licitațiilor nu conțin TVA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 18 Ianuarie 2013
Stire din Economie : Euro bate și astăzi pasul pe loc
Vineri, 18 Ianuarie 2013
Stire din Economie : Dolarul american rămâne la 3,24 lei
Pagina a fost generata in 1.5859 secunde