Cât ești dispus să dai pe chirie? 100 sau… 800 de euro?

540
Cât ești dispus să dai pe chirie? 100 sau… 800 de euro? - f0c0614e6c066d6c90456385e17f072a.jpg
Periodic apar tot felul de analize imobiliare ce privesc, în general, zonele unde se găsesc cele mai bune oferte de închiriere, ori cele mai mici prețuri cerute de vânzători, în special pentru garsoniere și apartamente.
Iată care sunt însă și ofertele pentru cei mai mult decât pretențioși, care sunt dispuși să închirieze cu bani grei așa numitele locuințe de protocol. Oferte sunt destule și pentru această categorie de persoane. De exemplu, la Trocadero, un astfel de apartament cu trei camere, de 150 mp, situat într-un bloc nou, cu terasă și utilat de lux, poate fi închiriat cu 600 euro pe lună. Un alt apartament de protocol, aproape de Sala Sporturilor, de 135 mp, cu patru camere și două grupuri sani-tare, cu două terase, utilat, renovat anul acesta, l-ar costa lunar pe chiriaș 700 euro. Se poate însă și mai mult. Tot la Trocadero poate fi închiriat un apartament cu trei camere, de 130 mp, într-un bloc nou, bineînțeles mobilat și utilat de lux, cu 800 euro pe lună, iar lista poate continua.
Cum vara este tot mai aproape, constănțenii care au apartamente în blocuri situate aproape de mare plusează și ei în multe cazuri chiar și cu câteva sute de euro la chirie. Lăsând stațiunea Mamaia la o parte, căci este o zonă oricum cu prețurile mult peste media pieței, vedem că și în oraș pretențiile au crescut. De exemplu, în Faleză Nord există câteva apartamente "de lux" cu două camere, unele cu două grupuri sanitare și, cum altfel, cu vedere la mare, care pot fi închiriate cu 500 euro pe lună, preț care se regăsește și la apartamente din Centru care îndeplinesc aceleași condiții.
Dacă vreți să priviți marea din Faleză Nord vă mai costă cam 200 de euro în plus. Una dintre cele mai mari chirii se găsește în această zonă, la un apartament cu două camere, pentru care lunar trebuie să achitați 700 de euro.
Revenind și la constănțenii de rând, veștile nu sunt chiar proaste. Chiriile majorității locuințelor nu au crescut semnificativ în ultima perioadă, ci, în unele cazuri, chiar au mai scăzut.
De exemplu, econtext.ro a realizat o analiză în care prezintă chiriile locuințelor din toate orașele din România care sunt reședințe de județ, structurată pe trei categorii: garsoniere, apartamente cu două camere și apartamente cu trei camere. Vorbim despre o hartă unde au fost incluse cele mai mici chirii. Iată și care și unde sunt cele mai mici chirii din Constanța, potrivit econtext.ro: garsonieră - 140 euro (CET, Energia), apartament cu două camere: 170 - 180 - 200 euro (Boema, Tomis Nord), apartament cu trei camere: 250 euro (Far, Tomis II, Tomis Nord sau Dacia).
Lucrurile stau însă chiar mai bine de atât dacă analizăm atent oferta agențiilor imobiliare constănțene. De exemplu, apartamente de trei camere se pot găsi, nu foarte multe, ce-i drept, și la 200 de euro, în Faleză Nord și la Capitol. Există pe piață la această oră chiar și un apartament cu patru camere, la Dacia, cu 300 de euro.
Una dintre cele mai mici chirii pentru un apartament cu două camere - 150 euro se găsește la Far, însă locuința nu este mobilată. La capitolul garsoniere, acestea pot fi închiriate și cu 130 de euro pe lună la CET și chiar în zona City Parc Mall, sau chiar cu 100, în prima zonă amintită, care însă este nemobilată și semidecomandată. Rămâne totuși de văzut câți își permit chiar și aceste chirii considerate "acceptabile".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 12 Mai 2011
Stire din Economie : Poftiți la Tinimtex!
Pagina a fost generata in 1.665 secunde