Câți bani au ajuns, anul acesta, la fermieri

80
Câți bani au ajuns, anul acesta, la fermieri - tractorcamp6-1391171074.jpg

Articole de la același autor

De la începutul acestui an, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat și efectuat plăți către beneficiari în valoare de 3,3 miliarde lei, ceea ce reprezintă 752 milioane euro, a anunțat astăzi Ministerul Agriculturii.


Sumele autorizate și plătite au avut ca destinație majoră plățile aferente campaniei 2013. Astfel, pentru Fondul European de Garantare în Agricultură (FEGA) (plăți aferente Campaniei SAPS 2013) au fost plătiți 2,45 miliarde de lei către 905 mii de beneficiari, din totalul de 1.048.402 de solicitări. Pentru Axa II a PNDR s-au efectuat plăți de 73,4 milioane de lei, iar pentru Plățile Naționale Directe Complementare (PNDC) 1 și 6 peste 458 de milioane de lei, care au ajuns la 370 de mii de fermieri.


Totodată, pentru plățile aferente măsurilor de piață, beneficiarii programelor de reconversie în sectorul viti-vinicol, fructe și lapte în școli sau grupuri de producători au primit 15,1 milioane de lei. Programele de promovare a produselor agricole, inclusiv pentru vinuri și restituiri la export au beneficiat în cursul acestei luni de aproximativ 1 milion de lei, potrivit Ministerului Agriculturii. 


"Trebuie menționat că pentru ajutoarele destinate Persoanelor cele mai Defavorizate din România (PEAD) 2013 au fost virați peste 7,5 milioane de lei. În ceea ce privește ajutoarele de stat, APIA a plătit pentru PNDC în sectorul zootehnic 345 de milioane de euro către 58 de mii de beneficiari, iar pentru primele de asigurare în agricultură 1,8 milioane de lei", se mai arată in informarea Ministerului Agriculturii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Septembrie 2013
Stire din Economie : Iată ce fermieri primesc bani, de joi
Pagina a fost generata in 0.4487 secunde