Ce informații trebuie afișate obligatoriu la pompele de carburanți, de la 1 ianuarie

183
Furnizorii de carburanți vor fi obligați să afișeze "la pompă", de la 1 ianuarie, anumite informații privind conținutul de biocarburanți și tipul acestora, și să avertizeze consumatorii dacă se folosesc aditivi periculoși pentru motoare, cum sunt cei cu mangan, scrie economica.net.


Mai exact, distribuitorii finali de benzină "sunt obligați să afișeze la pompă o etichetă care include informații privind: cifra octanică "research"; - conținutul de biocarburanți; - existența aditivilor metalici și precizarea standardului aplicabil", potrivit notei de fundamentare a unui proiect de hotărâre de guvern privind conținutul de componenți bio în carburanți de la 1 ianuarie.

Potrivit economica.net, în cazul motorinei, obligația de afișare se referă la: cifra cetanică; - conținutul de biocarburanți, în special cel de esteri metilici ai acizilor grași".

În cazul în care conținutul de etanol din benzină depășește valoarea de 5% în volum sau conținutul de oxigen depășește 2,7% (masă), pe eticheta de la pompă se va include și textul de avertizare: "Atenție! Verificați compatibilitatea motorului autovehiculului dumneavoastră cu acest amestec de carburant". Eticheta se afișează "în locul în care este marcat tipul de carburant comercializat, într-o poziție vizibilă" și "trebuie să aibă o mărime și caractere care să o facă clar vizibile și ușor lizibilă"

Amenzile pentru nerespectarea noii HG sunt între 10.000 și 20.000 de lei, mai scrie economica.net.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 17 Decembrie 2012
Stire din Economie : Un euro mai slab
Pagina a fost generata in 1.4767 secunde