Ce preț vor avea gazele de producție internă

165

Articole recomandate

Comisia Europeană a cerut autorităților române un calendar de dereglementare a prețului gazelor de producție internă, pentru a renunța la procedura de infringement împotriva României, au afirmat, ieri, reprezentanții Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), într-o întâlnire cu presa. 


În urma adoptării OUG 114/ 2018, Executivul european a demarat o procedură de infringement împotriva României pentru faptul că producătorii de gaze trebuie să aloce cu prioritate gazele către consumul casnic. 
În iulie, Comisia a emis un aviz motivat, iar România are termen 26 septembrie pentru a modifica legislația, altfel dosarul va merge la Curtea Europeană de Justiție, iar România riscă să plătească amenzi începând cu data de 27 septembrie. 
"OUG 114 și OUG 19/ 2019, care o modifică, ar trebui discutate împreună în Parlament, altfel se va crea confuzie. Comisia Europeană ne-a sugerat să elaborăm un calendar de dereglementare a prețurilor pe 18 luni. Eu sper că acest calendar să fie cuprins în legile care vor ieși din Parlament în urma modificării OUG 114 și OUG 19", a declarat Dumitru Chiriță, președintele ANRE. 


Potrivit acestuia, în paralel, va trebui elaborată o metodologie de protecție a consumatorilor vulnerabili, respectiv statutul, modul de identificare și finanțare. 


Comisia de industrii din Camera Deputaților a votat, marți, respingerea articolelor din OUG 114/2018 care reintroduceau prețurile reglementate la energie și gaze.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4588 secunde