Ce spune conducerea Nuclearelectrica despre opririle Unităților 1 și 2 Cernavodă

140
Ce spune conducerea Nuclearelectrica despre opririle Unităților 1 și 2 Cernavodă - cernavoda-1383119782.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Nuclearelectrica a venit cu o serie de explicații în legătură cu opririle neplanificate ale Unităților 2 și 1 ale CNE Cernavodă din data de 21 octombrie 2013, respectiv, 27 octombrie 2013.

"Opririle neplanificate sunt aferente oricărei industrii productive, inclusiv celei nucleare și nu implică niciun risc pentru securitatea nucleară, personal, populație și mediu. Acestea sunt evenimente inerente în activitatea curentă a unei centrale nuclearoelectrice, dar sunt tratate cu maximă responsabilitate prin aplicarea unui set unitar de standarde de calitate și siguranță", se precizează în comunicatul semnat de directorul general Nuclearelectrica, Daniela Lulache.

Potrivit acesteia, opririle neplanificate ale celor două unități ale CNE Cernavodă reprezintă un procent de trei ori mai mic decât media înregistrată pe plan mondial la centralele nucleare, fiind un factor asumat și ținut sub control prin programele de întreținere și reparații ale centralei.

"În ceea ce privește producția de energie electrică anuală planificată, SN Nuclearelectrica SA are în vedere atât opririle planificate, cât și un volum care acoperă eventualele opriri neplanificate, determinat pe baze statistice, atunci când își stabilește bugetul de venituri și cheltuieli", a mai precizat Daniela Lulache.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Octombrie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor  la Cernavodă
Vineri, 25 Octombrie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor  la Cernavodă
Vineri, 18 Octombrie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Miercuri, 16 Octombrie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Vineri, 11 Octombrie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 1.357 secunde