În baza unei declarații pe propria răspundere

Certificatul de clasificare a structurilor turistice va fi eliberat în 30 de zile

248
Certificatul de clasificare a structurilor turistice va fi eliberat în 30 de zile - cf776f17dff085170c9480241c42b98f.jpg
Procesul de debirocratizare a statului se extinde în toate ministerele.
La propunerea Elenei Udrea, ministrul dezvoltării regionale și turismului, guvernul a aprobat o hotărâre privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licențelor și brevetelor de turism.
Pe viitor, proprietarii de structuri turistice vor putea solicita clasificarea acestora printr-o declarație standardizată, pe propria răspundere. În baza ei, vor primi certificatul de clasificare în cel mult o lună.
"Este suficient ca proprietarul structurii turistice să declare pe propria răspundere că îndeplinește condițiile prevăzute de lege pentru clasificarea structurii de primire. Noi îi acordăm în maximum 30 de zile certificatul de clasificare, devenind mult mai rapidă procedura. Conformitatea declarației date de proprietar va fi verificată în urma unor controale făcute ulterior, iar nerespectarea condițiilor se va sancționa contravențional", a declarat ministrul.
Măsura a fost adoptată pentru ca structurile turistice să intre mai repede în circuitul economic și în economia fiscalizată. "În acest moment, înregistrăm întârzieri de luni bune la clasificare, ceea ce face ca mulți operatori de turism să profite de această situație și să lucreze la negru" - a spus Elena Udrea.
Măsura va contribui și la reducerea necesarului de personal din minister, din departamentul care se ocupă de clasificări și brevete de turism.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2041 secunde