"CFR Marfă" participant la programul Marco Polo

766
SNTFM "CFR Marfă" SA participă în calitate de subcontractant, alături de operatori feroviari naționali din Muntenegru, Serbia și Bulgaria la proiectul "IN.KA.SYS", finanțat prin programul Marco Polo II 2007, cu suma de 1.976.148 euro, conform Deciziei Comisiei Europene C (2009).
Proiectul va fi finanțat pe o perioadă de 3 ani și va fi demarat după efectuarea unui test pilot în luna aprilie 2009.
Scopul programului Marco Polo este să încurajeze transportul nepoluant pe distanțe lungi. În prezent, mărfurile din porturi sunt duse la destinația finală în camioane. Programul are în vedere reducerea costurilor, a timpului de transport, a riscurilor și impactului transportului rutier de marfă asupra mediului.
Inițiativa constă în realizarea a două noi variante intermodale pe relațiile Italia - România și Italia – Bulgaria. Astfel se conectează coridorul adriatic la Marea Neagră, prin combinarea transportului rutier, naval și feroviar.
CFR Marfă va efectua transportul de containere în trenuri complete pe parcursul feroviar românesc al rutei Italia - România, de la Stamora Moravița la Arad. Se estimează, pentru început, o frecvență de 1-2 trenuri pe săptămână.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9926 secunde