Concurs CFR Marfă va fi vândută de Mărțișor

346

Articole de la același autor

Licitația pentru vânzarea Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă "C.F.R. Marfă" - SA ar putea avea loc la sfârșitul lunii martie 2011, au declarat reprezentanții Ministerului Transporturilor, pentru Hotnews. Finalizarea procesului de privatizare va dura 11 luni. Conform strategiei adoptate de Ministerul Transporturilor, vânzarea pachetului de acțiuni reprezentând 100% din capitalul social al societății se va face prin metoda licitației cu strigare, metodă prea puțin folosită în privatizarea societăților cu capital de stat din România, dar niciodată când a fost vorba de firme de asemenea mărime.
Preparativele pentru privatizare ar putea fi precedate de concedierea a 5.000 de lucrători. Din cei 17.000 de angajați care existau în societate la începutul acestui an, peste 6.000 au fost disponibilizați în primăvară. În 2009, cheltuielile cu personalul au ajuns la 52,5% din total, în vreme ce veniturile au scăzut la 1,5 milioane euro, față de 16,2 milioane euro în 2006.
În cursul săptămânii viitoare, sindicatele de la CFR Marfă și CFR Călători se așteaptă să fie informate în privința concedierilor ce urmează a fi operate la cele două societăți cu capital de stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.608 secunde