Concurs CFR-ul "cârpește" liniile de cale ferată din Constanța

617
CFR-ul

Articole de la același autor

Dacă o pornești pe linia de cale ferată dinspre Gara Constanța spre Mangalia, dai nas în nas cu constructorii feroviari. Pe un ger năprasnic, echipele de lucrători se încălzesc înlocuind traversele uzate, de pe vremea cooperativizării și industrializării, cu altele noi.
Câțiva muncitori au declarat, pentru ziarul "Cuget Liber", că lucrările de reabilitare a liniilor de cale ferată din Constanța au în vedere creșterea vitezei de circulație, care se realizează, în prezent, cu foarte multe restricții. Nu vor fi înlocuite toate traversele de pe tronsoanele de cale ferată supuse reabilitării, ci doar unele stabilite de beneficiar, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA. Probabil că este vorba doar de cele cu un grad înalt de degradare, cele mai multe fiind din lemn. Ele sunt înlocuite cu traverse din beton armat.
Potrivit informațiilor postate pe site-ul Companiei Națio-nale de Căi Ferate CFR SA, lucrările de reabilitare se execută pe următoarele trei loturi:
l linia CF 813 - linia CF 813B - linia 2 stația CF Mangalia;
l linia CF 813;
l linia CF 814 - linia 5 stația CF Constanța Oraș - linia de legătură Dana 35 - stația CF Port Gr. B.
Pe fiecare lot, lucrarea este executată de o firmă, contractele fiind atribuite în baza licitațiilor care au avut la sfârșitul anului 2010.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 07 Februarie 2011
Stire din Economie : Piața terenurilor, în blocaj total
Sâmbătă, 05 Februarie 2011
Stire din Economie : Construcțiile înghit plaja din Mamaia
Pagina a fost generata in 1.8119 secunde