Chilipiruri la "confiscate": fiare de călcat, mixere, cafetiere, haine, prosoape și pilote

1661
Chilipiruri la

Articole de la același autor

Ce bunuri confiscate mai vinde statul? Miercuri, la Direcția Generală a Finanțelor Publice Constanța (D.G.F.P.), comisia de licitație a bunurilor intrate în proprietatea statului a scos la vânzare 10 fiare de călcat, 5 mixere, 3 cafetiere, haine în valoare de 25 de milioane de lei vechi - toate confiscate de Jandarmeria Constanța, 100 de prosoape și 70 de pilote - privenite din confiscările Vămii.
De la începutul anului și până în prezent, finanțele publice au valorificat bunuri confiscate în valoare de circa 800.000 de lei, cam tot atât cât în aceeași perioadă a anului trecut, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Cristian Drăgan, reprezentantul compartimentului de valorificare.
La această oră, depozitele DGFP sunt pline în proporție de 70 - 80% cu bunuri cărora nu li s-a clarificat natura juridică. Ponderea cea mai mare o au țigările confiscate de Poliție, de la "fabricanții" din Crucea (care ocupă 40-50% din capacitatea depozitului).
De la confiscare până la clarificarea statutului juridic al bunurilor este o cale destul de lungă, ce trece prin comisiile de soluționare a contestațiilor sau prin instanțele de judecată. Multe dintre bunurile reținute de autorități constituie probe în dosarele de cercetare penală. După luni sau chiar ani se decide dacă respectivele bunuri se întorc la fostul proprietar ori intră în proprietatea statului. Conform legii, bunurile confiscate pot fi valorificate prin trei metode: prin licitație publică, prin comisionari (sistemul consignației) ori vânzare directă.
Finanțele publice preferă să vândă prin intermediul comisionarilor, deoarece metoda nu implică niciun fel de cheltuieli din partea statului și este cea mai profitabilă. "Noi facem un preț de evaluare al produselor, orientându-ne după cele din hiper-market, iar comisionarii selectați în urma licitațiilor le vând și își opresc comisionul" - a explicat Cristian Drăgan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1034 secunde