Cinci țări au retras de pe piață mașinile Volkswagen echipate cu softul ce păcălește testele de noxe

177
Cinci țări au retras de pe piață mașinile Volkswagen echipate cu softul ce păcălește testele de noxe - tdi-1443544442.jpg

Articole recomandate

Cinci țări au retras de pe piața mașinile Volkswagen (VW), echipate cu softul care permitea manipularea testelor antipoluare ale motoarelor diesel, în timp ce compania este aproape de a anunța modul în care vor fi reparate aceste sisteme pentru autovehiculele deja vândute, relatează Agerpres, citând presa străină.

Spania, Elveția, Italia, Olanda și Belgia au retras autovehiculele "manipulate" de pe piață, iar procurorii din Suedia iau în considerare deschiderea unei investigații legate de un potențial caz de corupție.

Producătorul auto va anunța în câteva zile măsurile pe care le va lua pentru rezolvarea crizei, iar Reuters susține că toate cele 11 milioane de mașini vor fi rechemate pentru reparații, costurile ridicându-se la peste 6,5 miliarde de dolari.

În Wolfsburg, oraș în care este situat sediul Volkswagen, autoritățile anticipează probleme pentru bugetul local, astfel că au sistat investițiile și angajările. Localitatea are 124.000 de locuitori, dintre care peste 70.000 lucreaza la Volkswagen.

Și, după ce constructorul german și-a pierdut credibilitatea, și alții se tem să nu pățească la fel. Ministerul japonez al Transporturilor a cerut mai multor constructori auto să verifice dacă autovehiculele lor diesel respectă normele de emisii poluante. În plus, oficialul nipon a adăugat că Guvernul de la Tokyo vrea să sa modifice si normele de testare pentru motoarele disel.

Noul director al companiei germane, Matthias Mueller, a anunțat că a pus la punct un plan de acțiune global pentru a se asigura că motoarele diesel vor respecta normele în materie de emisii poluante.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Septembrie 2015
Stire din Actual : Cine este noul șef al grupului Volkswagen
Pagina a fost generata in 0.3804 secunde