Cine bate la ușă? Noi, pirații!

292
Cine bate la ușă? Noi, pirații! - 2125f84e79cff29c41d0b0afcc65d243.jpg
Dacă sunteți comandant de navă și auziți un ciocănit la ușă, nu vă grăbiți să deschideți. Puteți avea surprize deloc plăcute, așa cum i s-a întâmplat comandantului navei "Eagle Corona", un tanc petrolier de 95.639 tdw, sub pavi-lion Singapore, construit în 1993.
Pe data de 15 octombrie, nava se afla în marș, la circa 26 mile sud de Pulau Karimata, Indonesia. Era ora 2,50, când comandantul a auzit un ciocănit în ușa cabinei. Bătaia a devenit mai puternică și cineva a încercat clanța.
Când a deschis, comandantul a văzut trei marinari legați, păziți de 6 pirați înarmați cu cuțite lungi. Chiar în acel moment, unul dintre ofițeri, care se deplasa pe coridor, i-a zărit pe pirați. Omul a luat-o la fugă și a dat alarma generală, trimițând și un mesaj de pericol, în eter.
Între timp, pirații au intrat în cabina comandantului și l-au legat. Apoi, au trecut la jaf. Au cotrobăit prin cabinele echipajului și au adunat bani și bunuri personale. După câteva ore, încărcați cu prada, bandiții au abandonat nava.
La apelul făcut după plecarea atacatorilor, s-a constatat că un singur marinar a fost ușor rănit la gât, cu un cuțit. Nava și-a continuat voiajul spre Sriracha, Thailanda.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3746 secunde