Cine va face bani cu aurul, gazele, petrolul și apa României

1160
Cine va face bani cu aurul, gazele, petrolul și apa României - 7petrol96593100-1314011796.jpg

Articole recomandate

Agenția Națională pentru Rezerve Minerale a acordat, de la începutul acestui an, 12 concesiuni unui număr de cinci firme pentru explorarea și exploatarea unor perimetre asociate unor zăcăminte petrolifere și de gaze. A mai acordat și o licență de exploatare a unui perimetru auro-argentifer.

Statul român a acordat, de la începutul acestui an, 10 licențe de exploatare a perimetrelor petroliere și una auriferă, potrivit datelor Agenției pentru Resurse Minerale, furnizate Money.ro. Toate licențele sunt pe termen lung și foarte lung. Concesiunile petroliere au fost acordate de către ANRM unui număr de 5 firme dintre care doar Romgaz este un nume cunoscut.

Astfel, Romgaz a câștigat un perimetru în Depresiunea Panonică, societatea Fora a câștigat o concesiune la Siliștea - Măgureni și una la Oporelu – Constantinești, Sigma S.A. Are două concesiuni, una la Fierbinți Târg și alta la Melinești, Expert are două perimetre la Grivița Nord și Stoenița iar Alpha Metal are concesionate perimetrele de la Cosminele, Cosești și Chișlaz. Toate acordurile sunt pe o perioadă de 30 de ani și presupun o investiție din partea firmelor de 25 de milioane de dolari, potrivit datelor ANRM. Redevențele datorate statului român se vor cifra la valori între 3,5% și 13% la țiței respectiv între 3,5% și 13,5% la gaze.

 

Citește mai departe...



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 17 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : "Ați văzut drac mort?"
Pagina a fost generata in 0.8111 secunde