Concurs Clc. Marin Chintoan–Uță câștigă 10.000 euro pe lună la Agenția Europeană de Siguranță Maritimă

1865

Articole de la același autor

Comandantul de cursă lungă Marin Chintoan–Uță, fostul director general al Autorității Navale Române, este cunoscut ca fiind unul dintre artizanii noii legislații din transporturile navale. El va rămâne în istoria navigației din țara noastră prin contribuția la reconstrucția sa instituțională. Sub conducerea sa, a fost organizată ANR, o instituție modernă, al cărui management a fost certificat la standarde de calitate internaționale. În calitatea de șef al acesteia, a contribuit la scoaterea flotei naționale de pe "lista neagră" a shipping-ului internațional și la încheierea capitolului "transporturi" al aderării europene.
În prezent, Chintoan este expert în cadrul Agenției Europene de Siguranță Maritimă, cu sediul la Lisabona, organism care activează în cadrul Comisiei Europene. Rolul agenției este acela de a reglementa, din punct de vedere legal și procedural, domeniul siguranței maritime în apele europene.
Chintoan a fost angajat în baza unui concurs ținut în luna decembrie 2007, la care au participat 40 de candidați. "A fost un examen dificil, care a cuprins o verificare în scris a cunoștințelor profesionale și un interviu în fața unei comisii formate din patru specialiști. Întrebările au acoperit toată gama de cunoștințe în domeniul maritim, începând de la legislație până la proceduri operaționale" – relatează fostul șef al ANR.
Agenția Europeană de Siguranță Maritimă cuprinde 7 departamente principale, axate pe diferite domenii de activitate (Port State Control, inspecții, societăți de clasificare, siguranță maritimă, securitate maritimă, poluare, monitorizarea navelor) și circa 150 angajați. Marin Chintoan – Uță face parte din departamentul de monitorizare a navelor și se ocupă de coordonarea unui proiect de înființare a unui centru european de urmărire a traficului prin satelit.
Proaspătul expert european are un salariu de 10.000 de euro pe lună. La acesta se adaugă decontarea cheltuielilor cu asigurările, cu transportul și o alocație de cazare de circa 1.000 euro pe lună.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2097 secunde