Clienții jocurilor de noroc scapă de impozitul pe câștiguri

265
Clienții jocurilor de noroc scapă de impozitul pe câștiguri - clientiijocurinoroc-1386613342.jpg

Articole de la același autor

Clienții jocurilor de noroc tip slot-machine, video-loterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc online, jocuri caracteristice cazinourilor și cluburilor de poker scapă de impozitarea veniturilor din câștiguri. 


Potrivit Mediafax, guvernul pregătește o ordonanță de urgență în acest sens. Se invocă drept argument dificultățile întâmpinate în aplicarea reglementărilor actuale referitoare la determinarea câștigului obținut de fiecare participant persoană fizică la aceste tipuri de jocuri de noroc. Motivația este extrem de… subțire. Dacă așa stau lucrurile, de ce nu se renunță la impozitul pe veniturile din închirierea imobilelor, bună-oară? În acest caz este greu nu doar să determini chiria reală, ci și faptul închirierii. Exem-plele de venituri a căror cuantum este dificil de determinat sunt numeroase. 


Este de-a dreptul suspect faptul că se recurge la metoda ordonanței de urgență. De ce atâta grabă? Toate guvernele s-au folosit de ordonanțele de urgență pentru a pune noi biruri. Este o premieră că se recurge la această metodă pentru a elimina un impozit. 


Ce efecte produce această măsură? Pe viitor, oricine va putea invoca drept sursă a veniturilor sale jocurile de noroc. Prin intermediul lor vor putea fi albiți banii din evaziune fiscală și corupție, din contrabandă, trafic de arme și de droguri, proxenetism și cămătărie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1814 secunde