Comandant de navă român, cercetat pentru poluare în portul Batumi, de la Marea Neagră

319
Potrivit mediei regionale, Garda de Coastă a Georgiei a reținut tancul petrolier grecesc "Anamaria", comandat de românul Ion Opri (!?), sub acuzația de poluare. Incidentul s-a produs în portul Batumi, de la Marea Neagră. Autoritățile georgiene investighează evenimentul. Nu există informații despre natura și gravitatea poluării, dar media locală susține că românul ar fi fost declarat responsabil de producerea poluării.

În prezent, tancul petrolier se află într-o dană din Batumi. "Anamaria" este o navă de capacitate mică, de numai 6.487 tdw, a fost construită în 2009 și este înregistrată sub pavilion Insulele Marshall. Managerul navei este Antares Shipmanagement, din Atena.

"Cuget Liber" nu deține informații din alte surse și, de aceea, tratează cu circumspecție relatarea presei georgiene. Nu cunoaștem legislația din Georgia, dar, fără îndoială, autoritatea maritimă sau portuară nu se poate pronunța în privința responsabililor de producerea poluării înainte de finalizarea cercetării. Nu trebuie uitat că justiția este cea care decide vinovățiile și, până când cazul va ajunge în fața instanței (dacă va fi nevoie) și se va lua o hotărâre definitivă, comandantul nu poate fi etichetat ca fiind vinovat. De asemenea, avem îndoieli și asupra numelui reținut de ziariștii georgieni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5622 secunde