Comandantul Bogdan Rusu și echipajul său au salvat viața a patru marinari

350

Articole de la același autor

Velierul „Yes Dear” a fost surprins, în dimineața zilei de 13 septembrie 2020, de uraganul tropical Sally. Nava se afla într-o zonă situată la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, Florida, SUA. Viața celor patru marinari de la bord era în pericol, căci nava a început să ia apă.

Din cauza furtunii, Garda de Coastă americană s-a văzut nevoită să abandoneze operațiunea de salvare cu un elicopter HH – 60 Jayhawk. Atunci, inițiativa a fost preluată de portcontainerul de 102.834 tdw „COSCO Malaysia”, înregistrat în Hong Kong, la comanda căreia se afla românul Bogdan Rusu.

Înfruntând uraganul, „COSCO Malaysia” a reușit să-i salveze pe cei patru marinari, care au fost debarcați, în siguranță, în portul Tampa Bay.

Garda de Coastă americană a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului. Președintele Grupului de Căutare și Salvare pe Mare, Benjamin Strong, a afirmat: „Salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.

Aflând despre fapta românului, ambasadorul maritim IMO Ovidiu Sorin Cupșa a declarat: „Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfrunta marea, pentru a-și salva semenii, merită propus pentru premiul , conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale (IMO), pentru acte de bravură pe mare”,

Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale (IMO), până în luna aprilie a anului următor.

Bogdan Rusu este membru al Asociației Comandanților de Navă din România, potrivit declarației lui Marius Țuțuianu, președintele acestei organizații.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3311 secunde